Home > > Blog > Wetgeving rondom data-opslag in de cloud
Selecteer een pagina

Wetgeving rondom data-opslag in de cloud

Tot op heden maakten we altijd graag gebruik van de diensten van Amazon Web Services (AWS) waar het gaat om rekenkracht en data-opslag. Eerder deze week hebben we op basis van twee argumenten de keuze gemaakt om over te stappen van AWS naar de Nederlandse provider TransIP: bescherming van data en prestaties.

We kregen al eerder vragen over de bescherming van de gegevens van klanten bij AWS. Doordat AWS een in de Verenigde Staten gevestigde onderneming is, zijn zij verplicht om de Amerikaanse overheid, wanneer zij daarom vragen, toegang te geven tot welke data dan ook. Dit is vastgelegd in de zogenoemde ‘Patriot-act‘. Dit zou betekenen dat zij ook verplicht gesteld kunnen worden om de data van onze klanten beschikbaar te stellen.

Bij AWS ondervonden we daarnaast de laatste tijd behoorlijk wat problemen met het uitvoeren van de zwaardere rekentaken; het berekenen van correlaties is daar een goed voorbeeld van. In eerste instantie hebben we dit op kunnen lossen door veel rekenwerk ‘op te knippen’; op een gegeven moment bleek dit echter niet meer toereikend. Na een benchmark met behulp van UnixBench bleek dat een server bij TransIP tot een factor zeven beter presteert voor een vergelijkbaar tarief; een AWS ‘Small instance’ scoorde ongeveer 180 punten tegen ongeveer 1300 punten voor een TransIP X1 instantie.

 

Reactie verzenden