Tevredenheid en bevlogenheid meten

Belangrijkste punten:

  • Hoge respons
  • Betrokken medewerkers
  • Anonimiteit
  • Vragen


Ons proces

Hoge respons

Op de achtergrond vullen wij alle kenmerken van een medewerker al in. De medewerker hoeft hierdoor zelf zo min mogelijk in te vullen. 

De vragenlijst zelf kan je met 1 klik op een antwoord invullen en mocht de uitnodiging onderin de mailbox zitten dan krijg je automatisch herinneringen op momenten waarop je waarschijnlijk wel tijd om de vragen te beantwoorden.

Betrokken

Door real-time alle managers inzicht te geven in de respons en de resultaten leeft een meting direct op een afdeling.

Managers krijgen een interactief dashboard om de resultaten te analyseren. Dit maakt terugkoppeling naar de medewerkers eenvoudig wat de betrokkenheid verhoogt.

Anoniem

Wij garanderen dat de meting volledig anoniem is. Antwoorden worden alleen weergegeven als er binnen een groep minimaal 5 antwoorden zijn gegeven.

Open- en gesloten vragen zijn van elkaar gescheiden.


Vragen

Wij kopen vragen in bij universiteiten. Deze vragenlijsten zijn wetenschappelijk gevalideerd. Zo weet je zeker dat het juiste wordt gemeten.

Vragenlijsten

Klanten

Wij werken veel voor (semi-) overheidsorganisaties zoals: gemeenten, waterschappen en zorgorganisaties.

Wanneer kiezen voor Malvee

Vaak horen wij terug dat er voor ons (opnieuw) gekozen wordt omdat wij de meting heel goed uitvoeren. Dit is ook het enige wat wij doen, goed meten. Wij hebben geen coaches, consultants of zelf ontwikkelde verbeter methodieken. 

Continue meten?

In het verleden hebben wij continue meten aangeboden. Dit hield in dat per meting niet de gehele organisatie werd bevraagd, maar een deel ervan. Door het jaar heen waren er meerdere meet momenten waardoor er vaker resultaten zijn, hierdoor ontstaat een soort "hartslag" van de organisatie.

Na verloop van tijd kwamen wij erachter dat, hoe jammer we het ook vonden, het niet het gewenste resultaat had. De betrokkenheid van zowel de manager als de medewerker was telkens na enkele maanden erg laag, wat altijd resulteerde in een lage respons. Deze vorm van continue meten bieden wij daarom ook niet meer aan.

Wat wij wel veel doen om continue te verbeteren zijn metingen in zo genaamde "sprints". Hierbij laten wij de metingen gelijk lopen met het afronden van een sprint of een project.

Wil je meer weten over continue verbeteren, neem dan contact met ons op. Wij vertellen graag over onze ervaringen.