Home > Jobber > Utrecht Work Engagement Scale
Selecteer een pagina

Bevlogenheid meten

Hoe bevlogen is een medewerker met zijn/haar baan?

Om de bevlogenheid van medewerkers te meten, wordt gebruikgemaakt van de Utrecht Work Engagement Scale van Wilmar B. Schaufeli. De enquête vragen gaan in op 4 indicatoren waarmee de bevlogenheid van medewerkers wordt gemeten. Hoe betrokken zijn medewerkers bij hun baan en wat hebben zij er voor over? Welke mensen werken vol passie en stellen zich effectiever, efficiënter en klantgerichter op? Bevlogen medewerkers zetten een stapje extra en bepalen in grootte mate het succes van de organisatie.

Resultaten van groepen vergelijken

In het real-time dashboard van Jobber worden de resultaten van dit medewerkersonderzoek overzichtelijk weergegeven middels 4 indicatoren. Op deze manier wordt het vergelijken van de indicatoren snel en makkelijk en kan per groep gekeken worden naar de resultaten.

Employee engagement

Medewerker bevlogenheid is één van de meest algemene factoren voor het meten van de bevlogenheid van medewerkers. Een voorbeeld vragenlijst gaat bijvoorbeeld in op hoe bevlogen medewerkers zijn met hun baan.

Absorption

Deze indicator wordt gemeten met behulp van voorbeeld enquête vragen die ingaan op hoe gelukkig medewerkers worden van het werk dat uitgevoerd dient te worden. In hoeverre brengt dit medewerkers in vervoering en in hoeverre wordt de rest vergeten? Met absorption wordt gemeten in welke mate medewerkers geconcentreerd aan het werk zijn en of het werk hen in beslag neemt in positieve zin.

Dedication

Is de functie inspirerend en vinden medewerkers hun baan zinvol? Met dedication wordt gemeten in welke mate iemand betrokken is bij het werk en met een gevoel van betekenis, enthousiasme, inspiratie, trots en uitdaging werkt.

Vigor

Om het energieniveau van medewerkers te meten, wordt vigor gebruikt. Heeft iemand voldoende doorzettingsvermogen om de functie te bekleden en hoeveel veerkracht heeft iemand tijdens het uitvoeren van de functie? Een hoge mate van energie is kenmerkend voor vigor, evenals het hebben van geestelijke veerkracht en de mate waarin men bereid is te investeren in iemands werk en doorzettingsvermogen, ook wanneer iets tegenzit.