Home > Jobber > MTO (medewerkerstevredenheidsonderzoek)
Selecteer een pagina

MTO (medewerkerstevredenheidsonderzoek)

MTO staat voor medewerkerstevredenheidsonderzoek, het is een medewerkeronderzoek voor het meten van de tevredenheid en bevlogenheid van medewerkers binnen een bedrijf/organisatie te meten en deze vanuit de gemeten resultaten te bevorderen. Het wordt gebruikt in zowel kleine (vanaf 20 medewerkers) als grote organisaties maar de vraag die hierbij rijst is, hoe voert u het MTO uit? U moet van te voren een doel hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn het terugdringen van het ziekteverzuim of het personeelsverloop verminderen. Een ander veel voorkomend doel is de effectiviteit van veranderingen inzichtelijk maken.

Het is sterk de resultaten in zekere mate ook voor de medewerkers zichtbaar te maken. De resultaten moeten duidelijk worden gepresenteerd en eenvoudig te vergelijken zijn met andere metingen.
 Bij Jobber is analyse en weergave volledig geautomatiseerd waarbij de factor gebruiksvriendelijkheid voorop staat. Malvee levert een van de beste webapplicaties voor het analyseren en het presenteren van medewerker resultaten. Jobber is een SaaS oplossing voor het uitvoering van een MTO. Dit houdt in dat de software volledig in de cloud draait. Hierdoor hoeft u het niet in uw IT landschap op te nemen en zorgt Malvee voor het volledige onderhoud van de software.

Gratis brochure

Vraag vrijblijvend een brochure aan

MTO succesvol uitgevoerd met Jobber

De voordelen om het MTO naar de tevredenheid en bevlogenheid van medewerkers uit te voeren met Jobber zijn:

  • Volledig anoniem
  • Real-time inzicht in de resultaten, ook de respons per afdeling
  • De organisatie is tot op afdeling/team niveau na te bouwen
  • Hoge betrokkenheid onder gebruikers door makkelijk te gebruikte interface
  • Voor zowel beginnende gebruikers als ervaren gebruikers biedt Jobber de juiste informatie
  • Bekijk alle functies

Malvee heeft Jobber ontworpen speciaal voor de uitvoer van een MTO voor elk type organisatie of bedrijf. Behalve dat Jobber eenvoudig in gebruik is, is het aan te passen aan het medewerkersbestand en de organisatiestructuur van het te onderzoeken bedrijf of de te onderzoeken organisatie. Malvee levert Jobber ingesteld, met alle afdelingen en teams, aan zodat u zich enkel hoeft te richten op de resultaten.

Veilig

Bij het ontwikkelen van Jobber is vanaf het begin rekening gehouden met de veiligheid en anonimiteit van medewerkers. Het onderzoek is per medewerker anoniem. Medewerkers doen als het wareincognito mee aan het MTO terwille van een eerlijk onderzoek. Zo zijn de resultaten niet te bekijken in groepen kleiner dan 5 ingevulde vragenlijsten. Wanneer medewerkers geen affiniteit met computers hebben, of er niet van iedere medewerker een e-mail adres bekend is, is het in Jobber mogelijk om hardcopy enquêtes te versturen.

MTO vragenlijst, standaard of op maat?

Malvee levert Jobber aan met standaard indicatoren die naar keuze uit te zoeken zijn. Wanneer er specifieke vraagstukken zijn, waarvoor er geen standaard indicator beschikbaar is, is het mogelijk om deze zelf te maken. Malvee werkt samen met partners die vragenlijsten op maat maken, passend voor uw MTO. Bij het aanbod van Jobber adviseert Malvee bedrijven goed na te gaan wat in de vragenlijst opgenomen dient te worden, zodat deze voor langere periode te gebruiken is. Herhaaldelijk gebruik van één en dezelfde vragenlijst maakt het mogelijk resultaten met elkaar te vergelijken en zo referentiepunten te creëren. Jobber komt standaard met 3 standaard vragenlijsten waarbij twee, Job Content Questionnaire en General Job Satisfaction survey, de medewerkerstevredenheid meten terwijl de derde, de Utrecht Work Engagement Scale, opgesteld is voor het meten van de bevlogenheid van medewerkers. De frequentie van het MTO kan variëren van enkele keren, met een vaste regelmaat, per jaar tot het continu uitvoeren. Het regelmatig meten van het niveau van betrokkenheid en bevlogenheid geeft inzicht in veranderingen in de tevredenheid van uw medewerkers. Hierdoor kunt u snel inspelen op veranderingen. Kiezen voor Jobber van Malvee is kiezen om in alle vrijheid uw MTO uit te voeren. Malvee bindt zijn klanten niet aan contracten. Deze worden niet stilzwijgend verlengd en zijn maximaal voor één jaar.