Home > Jobber > Medewerker tevredenheid
Selecteer een pagina

Medewerker tevredenheid

Hoe tevreden zijn uw werknemers?

Medewerker tevredenheid is de mate waarin medewerkers tevreden zijn met hun werk en werkomgeving binnen de organisatie. Tevreden medewerkers zijn een onmisbare schakel in de organisatie om succesvol te zijn en blijven. De tevredenheid van uw werknemers meten doet u snel en efficiënt met een medewerkersonderzoek in de vorm van een tevredenheidsonderzoek. Middels enquête software kunnen medewerkers hard copy of online een enquête invullen.

Tevredenheidsmetingen uitvoeren

Een medewerkertevredenheidsonderzoek, ook wel MTO genoemd, kan gedaan worden middels verschillende KPI’s. Deze dimensies komen doorgaans bijeen in vijf punten: veiligheid, voordelen, compensatie, de mogelijkheid om competenties te kunnen gebruiken en ambities nastreven. Hierbij kan onderscheid worden gemaakt tussen affectieve medewerker tevredenheid en cognitieve tevredenheid. Hoe gelukkig is een medewerker met het werk en in hoeverre is een medewerker tevreden met verschillende facetten van de baan, zoals loon, werkuren en zwangerschapsverlof. Cognitieve medewerker tevredenheid geeft weer in welke mate welk facet van de baan belangrijk is.

MTO vragenlijsten

Jobber wordt geleverd met standaard vragenlijsten voor het meten van medewerker tevredenheid.

Medewerker tevredenheid wordt vaak verward met medewerker bevlogenheid. Toch meten beide concepten iets heel anders, zie: tevredenheid of bevlogenheid meten. Zo is tevredenheid een uitkomst, terwijl een bevlogen persoon positief, enthousiast en energiek is, een drijfveer. Ondanks de verschillen tussen beide, zijn ze onderling wel sterk gecorreleerd.

Medewerker tevredenheid meten

Moderne software voor het meten van medewerker tevredenheid.
Meer informatie over Jobber

De meting zelf

De mate van tevredenheid van werknemers hangt sterk samen met de productiviteit en omloopsnelheid binnen de organisatie. Door aandacht te hebben voor de fysieke omstandigheden, de sociaal-emotionele behoefte en het gevoel van tevredenheid van medewerkers, gaat de productiviteit omhoog en blijven medewerkers langer in dienst.  Een medewerkersonderzoek of tevredenheidsonderzoek kan zowel algemeen als specifiek ingericht worden. Zo kan er gekeken worden naar de baan als geheel, maar zijn ook onderdelen van het werk belangrijk. Beide kunnen gemeten worden door Malvee met het gebruik van Jobber.

Om de tevredenheid van medewerkers zo optimaal mogelijk te meten, wordt aangeraden om dit op verschillende momenten te doen. Jobber biedt de mogelijkheid om continu metingen uit te voeren of op bepaalde momenten, bijvoorbeeld twee keer per jaar of elke maand. De tevredenheid kan immers in de loop der tijd veranderen, evenals de prestatie van de onderneming. Meer weten? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden voor een medewerkertevredenheidsonderzoek!

Gratis brochure

Vraag vrijblijvend een brochure aan

Hoe worden de resultaten van een MTO weergegeven?