Home > Jobber > HR analytics > HR analyse – karakteristieken vergelijken
Selecteer een pagina

HR analytics – karakteristieken vergelijken

Op HR data kunnen verschillende analyses uitgevoerd worden. Jobber biedt 3 methodes om data te analyseren. Karakteristieken vergelijking wordt gebruikt om de karakteristieken van een bepaalde groep in kaart te brengen.

Toepassing

Wanneer een groep op een bepaald gebied goed scoort is het interessant om te onderzoeken of er een oorzaak aan ten grondslag ligt.

Bijvoorbeeld wanneer een bepaalde groep een laag ziekteverzuim kent of medewerkers die langer dan 2 jaar in dienst blijven.

Werking

Het belangrijkste bij een karakteristiek analyse is het definiƫren van de onderzoeksgroep. Dit kan heel specifiek zijn zoals medewerkers onder de 35, langer dan twee jaar in dienst met een Master diploma. Maar het kan ook zijn de top 10% van meest tevreden medewerkers.

Vervolgens worden karakteristieken van de groep getoond. Deze zijn te vergelijken met een controle groep, een groep die bepaalde kenmerken niet heeft.

Alle karakteristieken die bij Jobber bekend zijn worden getoond, gerangschikt op de sterkste correlatie met de controle groep. De waarde van de onderzoeksgroep wordt getoond in de gekleurde balken, met daarnaast de waarde van de controlegroep.

Meer informatie

Informeer naar de mogelijkheden voor uw organisatie

Hoe starten met HR analytics?