Home > Jobber > Functies > Realtime dashboard
Selecteer een pagina

Realtime dashboard

Gebruiksvriendelijk overzicht met resultaten van uw meting

Een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) uitvoeren kan middels een tevredenheidsonderzoek of een medewerker bevlogenheidsonderzoek. Malvee biedt met Jobber een totaalpakket waarmee uw medewerkers snel en makkelijk hard copy of online een enquête in kunnen vullen. Middels een overzichtelijk en realtime dashboard worden resultaten van uw meting weergegeven. Jobber gebruikt overzichtelijke KPI’s die bestaan uit meerdere vragen. Alle KPI’s worden op een 10-puntschaal weergegeven, waardoor u ze makkelijk met elkaar kunt vergelijken. In één oogopslag is duidelijk waar eventuele knelpunten liggen en hoe positief medewerkers hebben geantwoord.

Dashboard

Het dashboard van Jobber is een overzichtelijke plek om data op te slaan en goed weer te geven. Het dashboard is niet alleen uiterst gebruiksvriendelijk en veilig, maar ook snel en kan geheel op maat voor uw onderneming worden geleverd. De functionaliteiten maken het mogelijk om medewerkerstevredenheidonderzoeken snel en efficiënt uit te voeren. Met zo’n onderzoek en de verkregen feedback kunt u direct aan de slag met een verbeterplan voor uw bedrijf.

Waar u het dashboard voor kunt gebruiken

Het dashboard kan worden gebruikt voor het weergeven van HRM data en andere managementdata, zoals verzuim en personeelsverloop. Indien u de data aanlevert, kan het Jobber dashboard deze en andere key performance indicators (KPI’s) tonen. Deze kunt u bekijken en vergelijken in het vertrouwde dashboard. Zo heeft u een interactief overzicht van alle HRM data van uw organisatie. Het dashboard geeft tevens inzicht in de klanttevredenheidsresultaten en ook de toevoeging van financiële KPI’s in het overzicht is mogelijk. Voor alle indicatoren geldt dat ze per gebruiker aan- of uitgezet kunnen worden.

De kracht van ons dashboard

Het feit dat organisaties al hun KPI’s kwijt kunnen in het overzichtelijke dashboard is onze kracht. Daarnaast zijn resultaten uit andere onderzoeken zichtbaar in de software. Wij hanteren ook zogenoemde gevorkte rechten, zodat managers bijvoorbeeld alleen data van hun eigen filiaal kunnen zien. Data horen optimaal benut te worden, zodat ze leiden tot goede conclusies. Het dashboard van Jobber zorgt hier gegarandeerd voor.

HR analytics

Vanuit het meten van medewerkertevredenheid is het een kleine stap om meer data te analyseren. Jobber biedt een speciale HR analytics modulen. Wanneer u deze modulen gebruikt verschijnt de data op een overzichtelijke manier in uw Jobber dashboard.

Kaarten

Handig voor in presentaties en rapporten

Andere kijk op data

Naast de standaard weergave kan het dashboard ook kan allerlei soorten kaarten tonen. Dit zijn grafieken, tabellen en diagrammen die data op een overzichtelijke manier weergeven. Hierdoor zijn trends beter te zien en kunnen verschillende onderdelen makkelijker worden vergeleken. De kaarten zijn per stuk aan te passen.

Voor in rapportages en presentaties

Veel kaarten zijn standaard geïntegreerd, zoals correlatieoverzichten, responsdiagrammen en trendverdelingsoverzichten. De kaarten kunnen zowel in een standaard format als op maat worden gemaakt. Van de kaarten die gecategoriseerd zijn op groep en tijd kan een “foto” worden gemaakt, die makkelijk te gebruiken is in presentaties en rapportages.

Aangepast dashboard

Aangepaste dashboard mogelijkheden

Niet iedereen heeft toegang nodig tot het gehele dashboard. Jobber biedt een aangepast dashboard, dat geheel op maat kan worden gemaakt voor uw organisatie. Zo stelt u voor elke medewerker in hoe het realtime dashboard eruit ziet en bepaalt u zelf in hoeverre medewerkers de resultaten van anderen kunnen zien. Toegang wordt zo eigen keus.

Dashboard per medewerker

Een hogere respons en meer betrokkenheid kunt u creëren door medewerkers te betrekken bij het tevredenheidsonderzoek en de resultaten. Dit kan met een dashboard per medewerker, waarop niet alleen de eigen resultaten getoond worden van de afgelopen periodes, maar ook eventueel de resultaten van de eigen afdeling en van de gehele organisatie.

Overige KPI’s

Eén dashboard met alle KPI’s

HRM KPI’s

Jobber meet niet alle KPI’s op het gebied van HRM. Zo kunnen bijvoorbeeld ook verzuim, aanwezigheid en personeelsverloop interessant voor u zijn. Het Jobber dashboard kan deze en andere KPI’s wel tonen als u de data aanlevert. U kunt deze KPI’s dan in het vertrouwde Jobber dashboard bekijken en vergelijken. Zo heeft u een mooi interactief overzicht van alle HRM data in uw organisatie.

Klanttevredenheid en financiële KPI’s

Het Jobber dashboard is ontworpen voor het overzichtelijk weergeven van veel data. Het maakt het mogelijk om makkelijk groepen met elkaar te vergelijken en door middel van de “afbeelding export functie” is het eenvoudig om de juiste grafieken en overzichten te verwerken in rapportages en presentaties.

Het dashboard kan naast HRM data ook gebruikt worden voor het weergeven van andere management data. Uiteraard geeft het inzicht in de klanttevredenheid resultaten van Gentle, maar ook financiële KPI’s kunnen worden toegevoegd.

Voor alle indicatoren geldt dat ze per gebruiker aan- of uitgezet kunnen worden. Hiermee heeft u samen met geavanceerde logging controle over wie toegang heeft tot de informatie.

Meer HR data analyseren dan enkel de resultaten van het MTO?