Home > Gentle > Waarom > Methode
Selecteer een pagina

Klanttevredenheid meten

Om de klanttevredenheid van uw klanten te meten, analyseren en verbeteren maakt Gentle gebruik van twee verschillende methodes: de Net Promotor Score (NPS) en de American Customer Satisfaction Index. Beide methodes worden standaard door ons aangeboden en geven u meer inzicht in de tevredenheid van klanten. Deze methodes geven resultaat en zorgen ervoor dat u ook daadwerkelijk iets met de feedback kunt. Snel, maar krachtig en efficiënt.

Net Promotor Score

De NPS methode is in 2003 ontwikkeld door Satmetrix, Bain & Company en Fred Reichheld. Klanten hebben geen behoefte aan lange vragenlijsten, tevens geen tijd. Met de NPS methode kan worden gemeten hoe loyaal klanten zijn ten opzichte van uw organisatie. De resultaten zorgen ervoor dat u gericht stappen kunt ondernemen om dit eventueel te verbeteren. Hoe hoger de score, hoe waarschijnlijker het is dat klanten uw diensten en services aanbevelen aan andere potentiële klanten.

American Customer Satisfaction index

Deze methode is in 1994 in gebruik genomen in Amerika, en is ontwikkeld door Donald C. Cook. Middels een extreem korte vragenlijst wordt de klanttevredenheid gemeten en kunnen klanten eventuele feedback aandragen ter verbetering. Wordt er een hoge score gemeten, dan kan dit leiden tot hogere loyaliteit, aanbevelingen aan potentiële klanten en aankoopgedrag. Met deze resultaten krijgt u meer inzicht in de klanttevredenheid en kunt u direct handelen.