Home > Gentle > Functies > Meten & verbeteren
Selecteer een pagina

Meten & verbeteren

Krijg inzicht in continue klanttevredenheid

 

Meten betekent weten bij Gentle. Gentle verwerkt de resultaten van de enquête direct in een handig en gebruiksvriendelijk dashboard, waarin resultaten door de tijd heen zichtbaar zijn. Door regelmatig resultaten te verzamelen, kan worden gekeken of de klanttevredenheid toeneemt. Gentle pakt het probleem direct aan en biedt een verbetercyclus. Meten én verbeteren is hierin key. Per punt kan worden bijgehouden hoe het is aangepakt. Hoe kan de klanttevredenheid worden verbeterd bij klanten? Ga structureel te werk met de handvatten die Gentle u biedt.

Geen dubbele uitnodigingen

Zorg ervoor dat klanten niet continu uitnodigingen krijgen. Gentle heeft een treshold op het aantal uitnodigingen per contactpersoon, zodat klanten nooit te vaak enquêtes hoeven in te vullen. Verstuur geen dubbele uitnodigingen, maar controleer de klanttevredenheid op het juiste moment. Na het sturen van een orderbevestiging of factuur ontstaat er een kans om een uitnodiging te sturen. Dit geldt ook na notities van een telefoongesprek met uw klant(en).

Klantgroepen vergelijken in tijd

Met Gentle is het mogelijk verschillende klantgroepen of klanten van verschillende accountmanagers te vergelijken. Om resultaten zichtbaar te maken, worden meerdere periodes meegenomen. Klanten kunnen zo ingedeeld worden dat ze per klantgroep eenvoudig te vergelijken zijn: per relatiemanager, filiaal of branche.