Home > Gentle > Functies > Integratie API > Integratie Moneybird
Selecteer een pagina

Integratie Moneybird

Gentle is eenvoudig te koppelen aan de Moneybird administratie. Er bestaat een kant-en-klare koppeling tussen Moneybird en Gentle. Gentle kan zo gebruikt worden voor het meten van de klanttevredenheid, Moneybird facturen worden dan gebruikt als basis. Het meten van de klanttevredenheid is op die manier net zo eenvoudig als het meten van de tevredenheid van klanten die handmatig zijn aangemaakt binnen Gentle.

Verzenden factuur in Moneybird
Resultaat klanttevredenheid

Gentle zal dagelijks bewaken of de Moneybird administratie nieuwe verkoopfacturen bevat. Verkoopfacturen met de status ‘concept’ of ‘ingepland’ zullen worden overgeslagen. Andere verkoopfacturen worden gebruikt om te bepalen of de klant naar de tevredenheid moet worden gevraagd. De interval kan zelf worden bepaald. Zo kan zelf worden bepaald of een klant iedere week ondervraagd mag worden of maximaal eens per drie maanden of zelfs maximaal eens per jaar. Worden er wekelijks facturen naar een klant verstuurd, word er toch maar eens per jaar een uitnodiging verzonden voor deelname aan een klanttevredenheidsonderzoek.

Bij het raadplegen van de Moneybird administratie, worden de contactgegevens van de klant gebruikt voor het aanmaken van de klant in de Gentle administratie. Als de contactgegevens reeds bekend zijn, word de bestaande klant in de Gentle administratie gebruikt voor het versturen van een uitnodiging. Zo blijven alle resultaten van de klant zichtbaar en gegroepeerd. Het e-mailadres dat is opgegeven voor het versturen van offertes zal gebruikt worden voor het vesturen van de uitnodiging voor deelname aan het onderzoek. Zo word voorkomen dat de uitnodiging op de crediteurenadministratie van de klant terecht komt.

Een uitnodiging voor deelname word verstuurd na het verlopen van de ingestelde termijn. Afhankelijk van het soort dienstverlening, kan het prettig zijn om een termijn van – bijvoorbeeld – drie weken in te bouwen alvorens de klant te vragen naar de tevredenheid. Er kan ook voor worden gekozen om de uitnodigingen direct te versturen. Gentle is daarin flexibel te gebruiken.

Meer informatie

Gentle gebruiken om de tevredenheid te meten van de klanten in uw Moneybird administratie?