Home > Jobber > Medewerker Bevlogenheid

Hoe bevlogen zijn uw medewerkers?

Om weer te geven hoe betrokken medewerkers zijn bij de organisatie, wordt medewerker bevlogenheid gemeten. Middels een op maat gemaakt medewerkersonderzoek kunnen medewerkers binnen de organisatie online een enquête invullen om de bevlogenheid te meten. Medewerker bevlogenheid gaat een stapje verder dan medewerker tevredenheid. De vraag is of mensen bereid zijn een stapje extra te zetten voor het werk. In hoeverre dragen medewerkers bij aan uw merkpositionering en in hoeverre zorgen ze voor een hogere productiviteit?

De rol van bevlogenheid

Motivatie speelt een belangrijke rol bij het kijken naar bevlogen medewerkers. Mensen die goed presteren op het werk, geven doorgaans net wat meer van zichzelf. In hoeverre zijn medewerkers verbonden met hun rol op het werk. Hierbij gaat het niet om de activiteiten die worden uitgevoerd. Emotioneel betrokken zijn op het werk uit zich in relaties met collega’s en managers, waarbij respect en herkenning een belangrijke rol spelen. Bevlogenheid speelt zich af op drie levels: cognitief, fysiek en emotioneel.
Cognitieve bevlogenheid draait om het gevoel van herkenning. Voelen medewerkers zich belangrijk en kunnen zij hier een vorm van beloning voor krijgen?
Fysieke bevlogenheid refereert aan de mate van passie en energie die nodig is om doelen te halen.
Emotionele betrokkenheid draait om relaties en banden op het werk.
Tussen deze drie levels is een verband: cognitieve en emotionele bevlogenheid kunnen resulteren in fysieke bevlogenheid. Medewerkers kunnen bevlogen zijn op één of meerdere levels. Het hoogste level is vanzelfsprekend bereikt wanneer alle drie de levels worden gehaald.

Bevlogenheid meten

Bevlogenheid kan dus zorgen voor een positief gevoel, voldoening en energie. De Utrecht werk bevlogenheid schaal wordt wereldwijd gebruikt om de medewerker bevlogenheid te meten. Verschillende subschalen worden gebruikt in deze enquête software om het niveau te kunnen vaststellen. Wie hoog bevlogen is, werkt productiever, volgens onderzoek. Malvee maakt met Jobber gebruik van een speciale vragenlijst waarmee medewerker bevlogenheid kan worden gemeten. Deze vragenlijst kan geheel op maat worden gemaakt en is continu inzetbaar, maar ook periodiek. Graag meer weten over de mogelijkheden van Jobber? Neem contact met ons op; wij helpen u graag!

Social media

Gentle


Contact

Malvee
info@malvee.com
+31(0)76 7002012
Druivenstraat 47 4816 KB Breda,
Breda, Nederland